Otvoren novi pogon fabrike IGB Automotive comp u Inđiji

Bez autora
Oct 26 2011

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, posetio je danas Inđiju, gde je učestvovao u prigodnoj svečanosti povodom otvaranja novog pogona fabrike IGB Automotive comp doo. Preduzeće se bavi proizvodnjom grejača za automobilska sedišta i senzora za siguronosne pojaseve, a novi proizvodni pogon smešten je u prostoru od 8.000 metara kvadratnih. IGB Automotive comp doo Inđija, zapošljava trenutno 650 radnika, a do kraja 2012. godine biće zaposleno još 100 radnika. Godišnja proizvodnja je šest miliona grejača za sedišta, namenjenih izvozu, a korisnici ovih grejača su renomirani kupci autoindustrije, poput VW Porsche grupa, Audi, BMW, mercedes, Aston Martin, Skoda, Opel, Nissan, Faurecia, Lear i drugi. Inače, kompanija IG Bauerhin iz Nemačke ima svoje proizvodne pogone u Češkoj, kanadi, Kini, Južnoj Koreji i Meksiku.

Otvoren novi pogon fabrike IGB Automotive comp u InđijiPredsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, posetio je danas Inđiju, gde je učestvovao u prigodnoj svečanosti povodom otvaranja novog pogona fabrike IGB Automotive comp doo.

Preduzeće se bavi proizvodnjom grejača za automobilska sedišta i senzora za siguronosne pojaseve, a novi proizvodni pogon smešten je u prostoru od 8.000 metara kvadratnih. IGB Automotive comp doo Inđija, zapošljava trenutno 650 radnika, a do kraja 2012. godine biće zaposleno još 100 radnika.

Godišnja proizvodnja je šest miliona grejača za sedišta, namenjenih izvozu, a korisnici ovih grejača su renomirani kupci autoindustrije, poput VW Porsche grupa, Audi, BMW, mercedes, Aston Martin, Skoda, Opel, Nissan, Faurecia, Lear i drugi. Inače, kompanija IG Bauerhin iz Nemačke ima svoje proizvodne pogone u Češkoj, kanadi, Kini, Južnoj Koreji i Meksiku.

Za protekle četiri godine, ova kompanija je izgradila svoj status značajnog preduzeća u regionu. Svojim proizvodima zauzima veliko tržište, jer je automobilska industrija jedna od najzastupljenijih u svetu. Zbog dosadašnjeg dobrog iskustva koje je ova kompanija imala od svog dolaska u Inđiju, očekuje se dugoročan proizvodni razvoj u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik